آموزش

نکات طلایی درباره تاریخ تولید باتری ماشین

باتری خودرو، یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم برق اتومبیل به شمار می‌رود که سالم‌بودن آن، جهت استارت‌خوردن صحیح خودرو ضروری است.

به دلیل مصرفی‌ بودن این قطعه، لازم است هنگام خرید، تاریخ تولید و انقضای باتری به‌طور دقیق چک شود؛

چراکه اگر بیش از چهار ماه از تولید آن گذشته باشد، عملا باید بگوییم که این باتری دیگر از کیفیت لازم برخوردار نیست و نمی‌تواند در حد یک قطعه نو کارایی داشته باشد.

دلیل این مسئله، آن است که درواقع از زمان جای‌گذاری پلیت‌های باتری درون الکترولیت، عمر مفید این وسیله آغاز می‌شود و بهتر است نهایتا پس از ۲ تا ۴ ماه، روی خودرو نصب شود.

عدم نصب این وسیله روی خودرو و شارژ مداوم آن، موجب کاهش چشم‌گیر عمر مفید آن می‌شود و دیگر آن کارایی موردانتظار را از خود نشان نخواهد داد.

با این تفاسیر، پی‌بردن به تاریخ تولید و انقضای باتری بسیار اهمیت دارد؛

به طور کلی، بهتر است از خرید باتری‌هایی با مدت گارانتی باقی‌مانده کمتر از 12 ماه اجتناب کنید.

در کل میتوان به صورت زیر نیز مسئاله اعتباری تاریخ باتری را مورد بررسی قرار داد .

تاریخ تولید باتری ماشین از مهترین مسائل در زمان خرید باتری مناسب برای خودرو به شمار می رود.

اما در هنگام خرید باتری، به تاریخ تولید باتری توجه کنیم؟

شاید این سوال برای شما هم پیش آماده باشد که آیا تاریخ تولید باتری خودرو مهم است؟

و از فروشندگان شنیده باشید که هنگام فروش باتری خودرو روی تاریخ تولید باتری تاکید می کنند و بسیار مشاهده شده که اکثر زیرفروشان، باتری تاریخ گذشته را به فروش گذاشتند.

به لحاظ علمی و فنی، از زمانی که الکترولیت باتری بین پلیت های باتری قرار گیرد عملاً عمر مفید باتری آغاز می شود. البته این نظریه به جنس پلیت یا همان صفحات باتری بسیار بستگی دارد.

در باتری هایی که میزان آنتیموان بالا باشد اثر تخریبی الکترولیت نیز بالاتر بوده و صفحات زودتر تحت تاثیر قرار می گیرند.

بنابراین تاریخ تولید باتری برای این نوع باتری ها مهم تر است.

در مورد باتری هایی که دارای پلیت های کلسیوم یا سیلور کلسیوم هستند این اثر کمتر است و اهمیت تاریخ تولید کمتر می شود. به طور خلاصه تاریخ تولید باتری ماشین ، اهمیت دارد و خرید باتری که از تاریخ تولید آن بیش از یکسال گذشته باشد اشتباه است.

چرا دانستن تاریخ تولید باتری های ایرانی مهمتر از باتری های خارجی است؟

باتری های خارجی دارای جنس صفحات بهتر و مقاوم تری نسبت به باتری های ایرانی هستند لذا گذر زمان (کمتر از یکسال) تاثیر زیادی روی باتری خارجی ندارد.

تاریخ اتمام گارانتی باتری های ایرانی در خود کارخانه تعیین می شود. ولی در مورد کالاهای خارجی از زمان خرید ۶ الی ۱۲ ماه ضمانت برای مشتری ثبت می شود.

باتری های ایرانی از زمانی که از کارخانه خارج می شوند معمولا دارای ۱۴ الی ۱۶ ماه ضمانت هستند به این معنی که فروشنده ۲ الی ۴ ماه فرصت دارد باتری را به فروش برساند تا مشتری از حداقل یکسال گارانتی باتری بهره مند شود.

یعنی باتری ایرانی برای خودرو های سواری شخصی، باید حداقل یکسال ضمانت تعویض داشته باشد.

دشارژ خود به خودی در باتری های خارجی بسیار پایین است و تا یکسال خواب، دشارژ نمی شود که این مزیت در باتری های ایرانی دیده نمی شود.

باتری ایرانی تاریخ گذشته

با توجه به موارد بالا مخصوصاً مورد دوم، اگر خریدار باتری ایرانی هستید حتما باید به تاریخ باتری دقت کنید. زیرا در صورت خرید باتری تاریخ گذشته، نمی توانید از یکسال خدمات گارانتی باتری خود، بهره مند شوید. داستان اکثر زیرفروشی ها هم همین است.

وقتی تاریخ تولید باتری ماشین بگذرد مثلاً باتری ایرانی ۶ ماه کنار مغازه فروشنده بماند در بهترین حالت فقط ۱۰ ماه دیگر ضمانت باقی مانده است.

بنابراین فروشنده اقدام به زیر فروشی کرده تا به هرقیمتی که شده باتری را رد کند. پس دقت کنید و فریب زیرفروشان را نخورید.

از مطالب بالا فهمیدیم که برای باتری ایرانی حداکثر ۳ ماه و برای باتری خارجی حداکثر ۱۲ ماه از تاریخ تولید گذشته باشد، مشکلی ندارد و خرید مطمئنی خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *