آموزش

میکروفون بی سیم

معیارهای حسن و ضعف در بی سیم ، نگهداری از میکروفون بی سیم

از آنجایی که میکروفون بی سیم فیبر سر خود دارد، بسیاری از معیارهای مربوط به دستگاه را برای خود می دزدد! یعنی هر قدر هم که دستگاه شما دستگاه خوبی باشد، اما با استفاده از میکروفون بی سیم، بسیاری از معیارها از دست آن در می رود و به عهده خود میکروفون بی سیم می افتد. از جمله گیرایی میکروفون و مقدار سوت گیر بودن آن و سقف دیستور شدن آن، و حجم بلندی صدای آن، این موارد تنها به خود میکروفون و مدار آن بسته اند و دستگاه در آنها اثری ندارد. حتّی زیر و بم میکروفون و رنج فرکانسی آن جدا از الگویی است که زیر و بم دستگاه ارائه می دهد.

بسیاری از عزیزان در کنار دستگاه های بسیار عالی چنگ از میکروفون سکاکو درجه سه استفاده می کنند و احساس می کنند صدای این میکروفون از صدای دستگاه چنگ پر تر و لطیف تر است. غافل از این که این میکروفون ها نسبت به صداهای نزدیک حساسیّت بیشتری دارند و ایجاد دیستور می کنند و به علاوه این میکروفون ها سوت گیر ترند. حتّی به نظر من کیفیت صدای این میکروفون بی سیم بد تر از صدای طبیعی خود چنگ است! زیرا صدای آن در طولانی مدّت خسته کننده است.

معیارهای حسن و ضعف در بی سیم:

1. اوّلین و آخرین معیار در میکروفون های بی سیم قیمت است! اگر میکروفون بی سیمی می خواهید که از آن راضی باشید باید به پای آن پول بریزید. میکروفون بی سیم پایین تر از 100 هزار تومان یعنی بی خود و به درد نخور!

هرچقدر پول بدهید آش خواهید خورد.

2. آنتن دهی: به طور کلی برخی از میکروفون های بی سیم در پهنای باند vhf کار می کنند و برخی با uhf. میکروفونهای uhf برد بهتری دارند و در شلوغی امواج رادیویی ثبات فرکانسی بهتری دارند و کارایی خود را بهتر حفظ می کنند. سکاکو درجه یک با uhf کار می کند.

میکروفون های سری vhf یا uhf نیز در آنتن دهی با هم مساوی نیستند. توجّه کنید که آنتن دهی یک میکروفون با باتری قوی تر بهتر است، پس به معیار مصرف باتری توجه داشته باشید.

آنتن دهی در فضای باز و فضای پر مانع و فضایی که افراد زیاد با انواع موبالیها حضور دارند، کاهش می یابد، توجّه داشته باشید.

اگر یک میکروفون تا فاصله 20 متری به خوبی آنتن دهی بکند و قطع و وصل نشود و این آنتن دهی را به مدّت یک ساعت ادامه بدهد میکروفون خوبی است. سکاکو درجه یک از این هم بهتر است.

سکاکو درجه یک به جای یک گیرنده، دو گیرنده دارند که اگر یکی قطع شد، گیرایی را به عهده کانال بعدی می اندازند.

برخی از میکروفونها هم دو کانال صد در صد مجزا دارند. یعنی دو میکروفون دستی دارند با یک گیرنده دو کاناله که آن دو را با هم میکس می کند. میکروفون jts قابلیت افزایش میکروفون های دستی را تا 16 کانال هم دارد!

3. مصرف باتری: میکروفونهای بی سیم با باتری 9 ولت کار می کنند. اما مصرف آنها مختلف است، سکاکو درجه سه تحمّل دو ساعت کار با یک باتری را دارد و بعد از آن افت پیدا می کند، اما سکاکو درجه یک چند برابر مصرف کمتری دارد و دیر تر باتری را خالی می کند.

می توانید برای باتری بی سیم از باتری های 9 ولت شارژی استفاده کنید که آمپر بالاتری هم دارند و در برد آنتن دهی مؤثر هستند.

4. دیستور صدا: معمولاً میکروفون های بی سیم با نزدیک شدن صدا و فریاد زدن در میکروفون صدا را به شدّت خراب می کنند، سکاکو درجه یک خرابی کمتری دارد، اما در استفاده از دیگر میکروفون ها توجّه کنید که حق ندارید دهانتنان را به میکروفون بچسبانید.

ورودی دستگاه چنگ تحمّل صدای قوی را دارد، اما جاسکو مثل میکروفون های بی سیم است و دیستور می کند.

5. بلندی حجم صدا: متأسفانه صدایی که یک میکروفون بی سیم ارائه می دهد دو برابر میکروفون های عادی است! چرا متأسفانه؟! چون مردم فکر می کنند صدای بلند حسن است و بیخود و بی جهت میکروفون با سیم را رها کرده و به سراغ میکروفون بی سیم می روند!

عزیزان! تفاوت میکروفون با سیم و بی سیم تنها در یک درجه بیشتر چرخاندن ولوم دستگاه است! شاید استقبال کم از سکاکو درجه 1 در کشور ما به خاطر این باشد که در مقابل درجه 3 صدای کمتری دارد و همه این را به نوعی عیب تلقی می کنند! صدای یک میکروفون با سیم صدایی عادی و معقول است، چرا باید میکروفون بی سیم صدایی قوی تر از آن داشته باشد؟ این زیاد بودن صدای ورودی برای دستگاه چه فایده ای دارد؟ جز اینکه پری دستگاه از تعادل خارج می شود و حساسیت آن بالا می رود و تنظیم آن مشکل تر می شود و ….

سکاکو های درجه یک یک عیب دیگر دارند و آن اینکه در ابتدای کار که هنوز گرم نشده اند، کمی شکست دارند و یک صدای فیش در زمینه صدای آنها وجود دارد. البته بسته به حساسیت کار شما این عیب، عیب بزرگی نیست.

 

نگهداری از میکروفون بی سیم:

تنها چیزی که برای میکروفون بی سیم خطرناک است، ضربه است. میکروفون بی سیم به راحتی از بلندی قل می خورد و با سر به زمین می خورد. با این ضربه حتّی اگر کپسول میکروفون آسیب نبیند، اما مدار آن ثبات کاری خود را از دست می دهد.

شاید شما هم گاهی با این وضعیت مواجه شده باشید که میکروفون شما یک روز کارایی خوبی داشته باشد و روز دیگری اذیت بکند و خوب کار نکند. این بی ثباتی اگر به خاطر باتری میکروفون نباشد، حتماً به خاطر آسیب دیدن آن بر اثر ضربه است. این اشکال هم هیچ راه حلّ و جبرانی ندارد. پس خیلی مواظب باشید.

بسته به نوع میکروفون شما، برعکس وصل کردن باتری هم می تواند خطر ناک باشد، البته من تا حالا میکروفون بی سیم ندیده ام که با اشتباه وصل کردن باتری آسیب ببیند.

 

وب سایت:  https://mrjelectronic.ir

روبیکا: https://rubika.ir/mrjelectronic

ایتا: https://eitaa.com/mrjelectronic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *